VILLE RÄTY PASSING VIEW 19.12.2013-25.1.2014 Malmitalon Galleria

Posted by on Dec 13, 2013 in Kirjoitukset, Näyttelyt, UUTISET | No Comments
VILLE RÄTY PASSING VIEW 19.12.2013-25.1.2014 Malmitalon Galleria

Moderni Ihminen on jatkuvasti matkalla jonnekin. Junan tai auton ikkunasta katsottuna maisemat vilahtavat ohi. Osaa liikkuvista objekteista silmä ei kykene havaitsemaan ja vain pieni osa nähdystä tallentuu muistiin. Loput todellisesta havainnosta mielikuvitus täyttää epätodella kuvittelulla. Ohi vilahtavasta tilanteesta jää enimmäkseen tunnemuisto. Tämä muistin tuottama harha toimii valtavana luovuuden lähteenä.

Ohikiitävässä maisemassa katseeni ja mielenkiintoni fokusoituu rautarakenteisiin jotka pistävät esiin poikeusellisena totutusta maisema. Katson peltoa, näen voimalinjat. Katson jokea näen rautaisen sillan. Metsämaisemassa pilkottaa radiomasto. Näissä maalauksissa olen halunnut korostaa tunnetta muistin epämääräisyydestä ja katseen tarkentumisesta.

Maalaan pääasiassa akryylillä. Ilmaisen suoraan kankaalle. Pyrin saavuttamaan tilan, jossa en aio maalata, vaan maalaan, en yritä, vaan toimin!