Ville Räty Taidemaalariliiton teosvälityksessä 8.3.-16.3. 2014 Tule väijymään parhaat teokset!

Posted by on Mar 3, 2014 in UUTISET | No Comments
Ville Räty Taidemaalariliiton teosvälityksessä 8.3.-16.3. 2014 Tule väijymään parhaat teokset!

TAIDEMAALARILIITON TEOSVÄLITYS
8.3. – 16.3. 2014 KAAPELITEHTAAN MERIKAAPELIHALLISSA

600 kuvataiteilijaa – 1 500 taideteosta

Taide torjuu taantumaa

Suomen suurin kuvataidetapahtuma järjestetään Kaapelitehtaalla Helsingissä 8.3.- 16.3.2014 Taidemaalariliiton vuosittaiseen teosvälitykseen osallistuu yli 500 Taidemaalariliittoon kuuluvaa ammattitaiteilijaa, Merikaapelihallin 3 500 m2 tilassa on esillä yli 1500 teosta. Teosvälitys on ainutlaatuinen tilaisuus saada kokonaiskuva Suomen nykymaalaustaiteesta ja nähdä millaisia tekijöitä taidekentällä nyt on. Esillä on paljon teoksia vasta taidekouluista valmistuneilta nuorilta uraansa aloittelevilta taiteilijoilta.

Maalaus on ainutkertainen. Maalauksen kyky kuvata samalla niin ulkoista kuin sisäistä todellisuutta on viehättänyt ihmistä kautta aikojen. Maalaus tuo tilaan persoonallisuutta, maalauksen arvoon taantuma ja muodin muutokset eivät vaikuta. Taidemaalariliiton teosvälityksessä ovat esillä maalauksen kaikki mahdollisuudet, yhteys perinteiseen maalaukseen ja uteliaisuus uuteen. Teoksia on kaikista eri tyylisuunnista, esittävästä abstraktiin, minimalistisista voimakkaisiin värimaalauksiin. Luonto, kaupunkimiljööt ja ihminen eri ympäristöissä ovat vahvasti esillä näytteillä olevissa maalauksissa.

Taidemaalariliiton teosvälityksellä on pitkät perinteet. Tilaisuus oli 1970-luvulla valtion taidehankintojen ostotilaisuus. Nykyisin teosvälityksen ostajista valtaosa on yksityishenkilöitä. Vanha tehdasrakennus tarjoaa mielenkiintoiset puitteet perinteisestä taidenäyttelystä poikkeavalle tilaisuudelle, ja se houkuttelee paikalle myös runsaasti yleisöä galleria- ja museonäyttelyiden kävijäkunnan ulkopuolelta. Teosvälityksen tavoitteena onkin löytää uutta kuvataideyleisöä, madaltaa kynnystä kuvataiteen näkemiseen.

Vuonna 2013 teosvälitysnäyttelyssä vieraili yli 15 000 kävijää. Katsojat ovat ottaneet teostarjonnan runsauden hyvin vastaan: suuresta määrästä löytää aina itseään koskettavia teoksia. Teosten hinnat ovat taiteilijoiden määrittelemiä, ostamansa teoksen saa heti mukaan ja ostajalla on mahdollisuus korottomaan osamaksuun. Entisten vuosien tapaan odotamme paikalle runsaasti yleisöä; perheitä, nuoria ja vanhoja, yrityksiä ja yhteisöjä. Tervetuloa tekemään löytöjä!

 

Lisätietoja:näyttelysihteeri Katariina Lager
p. 09-68110575

YLEISÖESITTELYT ‘RAKASTU MAALAUKSEEN’

Opastetut yleisöesittelyt la 8.3., su 9.3., la 15.3. ja su 16.3. klo 12 ja klo 14. Tilauksesta esittelyitä ryhmille myös muina aikoina.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen jo perjantaina 7.3., jolloin tilaisuus on avoinna ajanvaranneille.

Seuraa tapahtumaa facebookissa: https://www.facebook.com/groups/585426274871366/?fref=ts