Muotokuva vanhasta Lahden teknisestä virastosta koristaa teippauksina uusia teknisen ja ympäristötoimen tiloja

Kotimaa

Tevin talo jää elämään teippauksina uuteen BW Toweriin

Ville Rädyn muotokuva vanhasta Lahden teknisestä virastosta koristaa teippauksina uusia teknisen ja ympäristötoimen tiloja Askonkadulla. Kuva: Elena Liseytseva

Historian havinaa on ilmassa, kun Lahden tekninen- ja ympäristötoimi muuttavat. Taakse jäävät niin 1900-luvun alussa rakennettu vanha sähkölaitos kuin siihen liittyvä 1950-luvun tekninen virasto, tuttavallisesti Tevin talo.

Rakennukset eivät pääse täysin unohtumaan muuttajilta. Lahtelaislähtöinen kuvataitelija Ville Räty on ikuistanut ne maalaukseksi, josta teetetyillä teippauksilla on sekä elävöitetty että rauhoitettu kulkemista uusissa tiloissa.

Muutto Askonkadulle tulevan kaukoliikenteen bussiterminaalin viereen alkoi kuun alussa ja on loppusuoralla. Viimeisenä siirretään arkistoja.

Talosta on osoitettu 220:lle toimialan palveluksessa olevalle tiloja neljästä kerroksesta ja noin puolet sen neliöistä.

Remontti olisi ollut liian kallis

Muuttoa valmisteltiin laatupäällikkö Anne Jaakkolan mukaan pari vuotta, kun selvisi miten paljon vanhan remontti olisi tullut maksamaan. Lisäksi se olisi edellyttänyt väliaikaistiloja. Kaupunki päätyi myymään Tevin talon. Kaupasta on tosin valitettu.

Tavoitteena oli päästä puolta pienempiin tiloihin. Ihan siihen ei ylletty mutta kolmanneksen pienempiin päästiin.

Matkakeskuksen uusin toimistotalo BWT on lähes täyttynyt vuokralaisista. Vuokraamatta on YIT:n aluejohtajan Jukka Pohjolan mukaan enää 600 neliötä, josta puolesta neuvotellaan.

Matkahuolto muuttaa näillä näkymin taloon helmikuun alussa. Muuton valmistuttua voisi kaukoliikenne käynnistyä uudesta terminaalista.

Sirpa Ratia
sirpa.ratia@mediataloesa.fi